събота, 12 февруари 2011 г.

Екскурзия до Индия през март на страхотна цена!

Екскурзия до Индия през март на страхотна цена!
от 07.02.2011 - 01.03.2011

3051.00 лв. 2855.00 лв.



Описание
06.03.2011 - 18.03.2011 г.
13 дни – 10 нощувки

Делхи – Вриндавана – Агра (Тадж Махал) – Джайпур – Пушкар – Кароли – Джайпур – Делхи


1 ден
Полет София – Москва - Делхи.
06 Март София - Москва 1255 ч. - 1645 ч.                    
06 Март Москва - Делхи  1910 ч. - 0350 ч. /06 Март/           

2 ден
Пристигане в Делхи и трансфер до хотела. Настаняване. Почивка. Туристическа обиколка на града : Стария град с неговата хилядолетна история; Червената крепост, построена през 1648 г.; Мавзолея на Хумаюн първата „гробница - градина” на индийския полуостров, построен през 1562 г., обявен от ЮНЕСКО за Културен паметник. Новия Делхи: Портата на Индия; Военния мемориал; Парламента; Президентския дворец; Държавния секретариат; колоната Кутаб Минар, построена през 1199 г.; храмът Радха-Партасарати, който е една от атракциите на града със своите терасовидни, многоцветно осветени фонтани, роботизирана диорама на битката при Курукшетра, отличен ресторант с първокласна местна кухня, амфитеатър и т.н. Вечеря. Нощуване.

3 ден
Делхи – Вриндавана /160 км., 3 – 4 ч./
Закуска. Ранно отпътуване за Вриндавана и Матура.
Разположени от двете страни на свещената река Ямуна в щата Утар Прадеш, „градовете-близнаци” Матура и Вриндавана са две от най-светите поклоннически места в Индия. В Матура се ражда Бог Кришна, а във Вриндавана той прекарва детството си.   
Матура е известен със своята Художествена Академия, основана през 1200 г. Заради богатото културно наследство, което градът пази е наричан още „Индийската Атина”. Посещението в Матура включва: родното място на Кришна, Шри Кришна Джанма Буми, което в момента е прекрасен действащ храм. Каменна плоча маркира точното място на раждането на Кришна, появил се пред родителите си във формата на четириръкия Вишну; храма Дваракадиша, построен през 1814 г.; Рангбуми – мястото, където Кришна убил тираничния цар Камса и освободил родителите си, хвърлени в тъмницата на двореца; Вишрам гат – мястото, където Кришна си починал след тази битка. Настаняване в хотел във Вриндавана. Вечеря. Нощуване. 

4 ден
Вриндавана 
Закуска. Обиколка на храмовете: Кришна Баларама, най-посетения храм във Вриндавана; Радха Дамодара, където на олтара, освен божествата, може да се види и скала (шалаграм шила), пазеща отпечатъци от ръката, коляното и флейтата на Кришна; Радха Рамана, известен с хубавата музика (бхаджан), изпълнявана в чест на божеството, за което се смята, че се е самопроявило в тази форма от черен камък (шалаграм шила); Радха Валабха; Вамшигопал; Гопишвара Махадев, Шива, Пазителят на святото място от недобронамерени посегателства. Вечеря. Нощуване.

5 ден
Вриндавана
Закуска. Посещение на свещения хълм Говардан и колоритния, емблематичен за Вриндавана пазар Лой Базар. Вечеря. Нощуване.

6 ден
Вриндавана – Агра /80 км., 2 ч/
Закуска. Отпътуване за Агра. По път - гробницата на император Акбар в Сикандра, започната от самия него в индо-сарацински стил и довършена от сина му. Посещение на прочутия Тадж Махал (1631 – 1653 г.), построен от Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал, за който казват, че е най-впечатляващия паметник на любовта в човешката история. Крепост на Агра – монументална постройка, 2.5 км дълга, издигната от великия Акбар, разположена край река Ямуна, чиито масивни стени са от красив червен камък. Залата за аудиенции, дворецът и джамията са сред най-добрите примери за комбинация меж ду ислямски и индуски стил. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощуване.
  
7 ден
Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур /290 км., 7 ч./
Закуска. Отпътуване за Джайпур, Розовия град – столица на щата Раджастан, построена в характерен стил от махараджа Джай Синг II. По път - Фатехпур Сикри, построен през 1569 г. от император Акбар и напуснат след 15 години, поради липса на вода с красивите сгради – Панч Махал и гробницата на Шах Селим Чишти. След пристигането в Джайпур - храма Говиндаджи, в който божествата са били пренесени от Вриндавана, за да бъдат запазени от нашествието на монголите. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.

8 ден
Джайпур – Пушкар /150 км., 4 ч./
Закуска. Трансфер до Амбър Форт, двореца на местните владетели, описван като “Спящата красавица на Раджастан”. До крепостта - изкачване на гърба на слон, обиколка на павилионите, стаята с огледалата и залата на славата. Следобед - обиколка на Джайпур с неговите символи: Хава Махал – Двореца на вятъра; обсерваторията Джантар Мантар с гигантски астрономически инструменти, построена от принца-астроном Махараджа Джай Синг през 17 век; Двореца; Градския музей, известните храмове Радха-Гопинатха и Радха-Мадхава, намиращ се в прекрасния регион на местността Канак Вриндавана, Бирла мандир. Отпътуване за Пушкар – един от най-старите градове на Индия, разположен на брега на едноименното езеро. От санскрит името се превежда като син лотосов цвят. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощуване.

9 ден
Пушкар – Аджмер – Чокидани – Джайпур /150 км., 4 ч./
Закуска. Пешеходна обиколка до Розовата градина; Брама Мандир – единствения индуски храм, в който е почитан Бог Брама, храма на богиня Савитри, неговата съпругата; Свещеното езеро Пушкар, което според легендата се е образувало, след като Брама изпуснал лотосов цвят на земята точно на това място. Следобед - отпътувате за Аджмер на около 23 км., посещение на Храма Дарга, посветен на най-прочутия Суфи светец Моинудин Чишти, известен като Гариб Наваз, защитникът на бедните. Отпътувате за Джайпур, по път - курорта Чокидани. След пристигане в Джайпур - посещение на храма Винодилал. Настаняване в хотела. Нощуване. 

10 ден
Джайпур – Кароли /160 км., 4 ч./ - Джайпур 
Закуска. Отпътуване за Кароли – основан през 1348 г. По път - посещение на храма Кайла Деви. В Кароли - пешеходна обиколка на града, посещение на храма на Радха Мадана-Мохан, божества, пренесени от Вриндавана, за да бъдат запазени от моголското нашествие; Градския дворец и разноцветния, екзотичен пазар на града. Връщане в Джайпур. Вечеря. Нощуване.

11 ден
Джайпур - Делхи / 230 км., 5 ч./
Закуска. Отпътуване за Делхи. Настаняване в хотела. Посещение на храма Радха-Партасарати. Вечеря с музика на живо.  Нощуване.

12 ден
Делхи
Закуска. Посещение на Тибетския базар. Свободна време. Вечеря и трансфер до летището за обратния полет.

13 ден
Делхи – Москва - София
18 Март Делхи - Москва  0455 ч. - 0910 ч.                   
18 Март Москва - София  2005 ч. - 2220 ч.           
      
Цена на човек в двойна стая : 1 460 евро / 2 855 лв

Цената включва:
-       самолетни билети София – Делхи – София /с прекачване в Москва/
-       10 нощувки със закуски и вечери в хотели 4* по програмата;
-       трансфер летище-хотел-летище;
-       всички трансфери по програмата с микробус;
-       цялата описана туристическа програма с входни такси;
-       местен екскурзовод на английски;
-       водачи от фирмата по време на цялата програма
-       изкачване на гърба на слон до крепостта Амбър Форт в Джайпур;
-       медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро.



Бърз линк: http://www.globetravel-bg.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар